Harzer Roller / Haandkeze mit Meziek en eerappels kookt in gruinte-boeljon
Ingrediënten veur twij personen:
2 rooie siepels, 3 laurierbloadjes, 1 theelepel komijnzoad, 30ml wotter, 75 ml rooie wien-edik, 1 theelepel zolt, 1 eetlepel suker, paprikapoeier edelzuit., 2-3 eetlepels zunnebloumeulie, swaarde peper, 3 vastkokenden eerappels, haalf liter gruinteboeljon en 1 Harzer Roller (kezesoort uut Duutslaand, wordt geern eten rondom Frankfurt).
Waarkwieze:
Siepels òfpulen en in fiene ringen snieden, laurierbloadjes mit n schere inkepen, komijnzoad in n panne zunder vet licht reustern, òfkoulen loaten en in n vaaizel grof vermoalen.
30 ml liter wotter mit edik, zolt suker, n snufke paprikapoeier, komijn en eulie der deur hin ruiern. Siepels en laurierbloadjes der bie tou doun en de vinaigrette mit peper op smoak brengen en din n ketaaier rusten loaten.
Eerappels schillen, in 1 cm dikke schieven snieden en din in d’gruinteboeljon 10-12 menuten beetgoar koken.
Intied de haandkees bie de siepelmarinoade doun en 5 menuten marinaaieren.
Keze uut de marinoade nemen, uutdruppen loaten in n gatjepanne en din in n ovenschuddel doun. Je hebben d’oven al veurverwaarmd noar 180 groaden en loaten de keze om en bie 5 menuten opwaarmen.
As t uut d’oven komt doun je d’ ofgoten boeljon eerappelderij en de siepeltjederij derbie en huzzeln t spultje licht deur nkaander.
Kloar is Hinderk en vot aan toavel.
1 opmerking:
SMULLEN niet met één maar met zeven kapitalen!
Een reactie posten