Mit haarst veur deure
De kracht van smoak mout nait ingewikkeld wezen, vandoar dat k aaltied op zuik bin noar ainvoldege recepten. Onderstoande recept is doar ducht mie slichtweg n hail goud veurbeeld van. Ik nuim t din ook mor,
Pompoen veur in d’oven zunder kapsones.
Inholten:
1kg pompoen, schild, ontpit en in geliek dikke vörrels sneden, 3 redelk dikke siepels in ringen sneden, n schoepie zolt, n schoep meel, 1 blik tomatenpuree van 200 gram, zwaarde peper noar smoak en rode peper flinters, 150 ml oliefeulie en wat botter veur t invetten van de broadslee
Waarkwieze:
Waarm de oven veur tot 200 groaden
Beleg n invette broadslee mit de pompoenvörrels
Dou de siepelringen in n daibe schuddel en streu der din zolt overhin en kneed t goud deur nkaander. Loat t n zetje stoan, omreden de siepelderij din wat smuier van struktuur wordt. Hiernoa mengen je tomatenpuree, zwaarde peper, rode peperflinters en meel der al huzzelnd bie deur. As t aalmoal zowied is, din verstreuen je dizze siepelderij geliekmoateg over de pompoenvörrels. Je drukken t nog evenpies licht aan en begaiten t veurdat in d’oven gaait beetje bie beetje mit oliefeulie.
De baktied ligt om en bie de 30 en 40 menuten. t Is kloar as de siepelderij goud broen verkleurd en de pompoen smui mor nait slatterg van kerakter is.
Loat joe nait nuigen en eetze!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten