vrijdag, januari 20, 2017

Martinus Smoked Porter CakeMartinus Smoked Porter Cake

Ingrediënten:

1 flesje Martinus Smoked Porter , 250 gram boter, 250 gram bruine suiker, 1 kilo gemengde droge zuidvruchten (tutti frutti), 500 gram patentbloem, 1 theelepel bakpoeder, 1 opgehoopte eetlepel mengsel van specerijen op basis van kaneel , kruidnagel, foelie, gember, komijn en kardemom (rommelkruiden) en dun geraspte schil van 1 citroen.

Springvorm 25 cm diameter.

Werkwijze:

Laat in een pan boter smelten en roer er achtereenvolgens de suiker en de porter door elkaar. Doe nu de droogvruchten er doorheen en breng de massa aan de kook en laat de massa op een laag pitje ongeveer 10 minuten verder koken. Zet het hierna aan de kant om af te koelen.

Bestrijk de bakvorm met boter

Hierna doe je er gezeefde bloem, bakpoeder, specerijen en geraspte citroenschil bij. Nu kluts je de drie eieren en roer het door de vruchtenmassa. Dit alles kneed je dan tot een stevig deeg.

Druk dit deeg in de ronde springvorm met een diameter van 25 centimeter en schuif het nadien in een voorverhitte oven van 160 graden. Bak het geheel af in ongeveer een uur en drie kwartier. Lat het hierna in de springvorm afkoelen. Hierna kun je deze volle cake naar eigen inzicht opsnijden en serveren.

Martinus Smoked Porter Cake


Tip: voor degene die geduld heeft! Men kan deze cake ook heel erg goed voordat het aangesneden wordt in zijn geheel eerst in vetpapier of cellofaan verpakken en een aantal dagen laten rijpen. Let wel, dat dit de smaak zeer ten goede komt.

Geen opmerkingen: